icoon

1 juni 2017

Peer support in de GGZ, ervaringen met Vriend GGZ in Groningen

Op donderdag 1 juni organiseert het GAN een bijeenkomst over peer support in de geestelijke gezondheidszorg. Harrold Pol en Dale Vansickle doen samen met bewoners en ondersteuners (peer supports) verslag van een veldonderzoek naar ervaringen met een relatief nieuwe instelling in de stad Groningen, Vriend GGZ. Vriend GGZ is een voorziening die afwijkt van de reguliere hulpverlening door een laagdrempelige opzet waar zelforganisatie en peer support voorop staan.  De boekhouder, de ICT’er en nog anderen in deze voorziening, ze zijn allemaal ervaringswerkers.

De doelgroep die zij begeleiden hebben een combinatie van ernstig psychiatrische aandoeningen, verslaving of dakloosheid en hebben vaak niet het vermogen in huis om met de reguliere ggz-instellingen te interacteren. Kunnen deze mensen voor zichzelf en voor elkaar zorgen? En wat levert het op? Hoe vult Vriend GGZ de voorzieningen in de stad aan? Wat kunnen we ervan leren? Zijn de bewoners en peer supporters echt vrienden van elkaar? En zo ja hoe werkt dat dan?  Dale en Harold laten samen met bewoners zien hoe zorg voor elkaar in deze voorziening gestalte krijgt.

Een avond voor (ex)cliënten, ervaringswerkers en professionals uit GGZ en maatschappelijke opvang, beleidsmakers, bestuurders, wetenschappers, docenten en burgers.

Wanneer?

1 juni 2017

Waar?

Zaal B.136 (Gadourekzaal), Bouman Gebouw, Ingang Grote Rozenstraat 31, Groningen

Inloop: 19:00 – 19:30

Inleiding: 19:30 – 20:30

Debat: 20:30 – 21:30

Schrijf je nu in

Uw voornaam (verplicht)

Uw achternaam (verplicht)

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe lezingen?
janee

Uw email (verplicht)

Menu