icoon

1 maart 2018

1 maart: lezing dr. René ten Bos, de Denker des Vaderlands

Denker des Vaderlands Op donderdag 1 maart is prof. dr. René ten Bos, de Denker des Vaderlands te gast bij het GAN. Hij is hoogleraar filosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en schrijver van spraakmakende boeken
als Water, De inktvis en het zijn recente boek Dwalen in het Antropoceen. We hebben René gevraagd om de wereld van de sociale hulpverlening wakker te schudden en aan het denken zetten.

In zijn boeken liggen daarvoor veel aanknopingspunten in begrippen als resultatitus, debureaucratisering, transparantie en omgaan met complexiteit. We hebben mensen in het sociale domein, het onderwijs en bij gemeenten niet aan een touwtje, toch wekt de hang naar transparantie en stroomschema’s soms wel die indruk.

Zouden professionals in de hulpverlening meer moeten dwalen en rondzwerven in hun werk met mensen in psychiatrie, maatschappelijk werk, jeugdzorg en verslavingszorg? Geldt dat ook voor onderwijs en voor beleidsmakers bij gemeenten en maatschappelijke organisaties? Zo ja, hoe dan? Rechte lijnen om “eruit te komen” worden actoren voortdurend opgedrongen; richtlijnen, protocollen, audits en zorgprogramma’s slaan de klok. Hoe kunnen ze hiermee omgaan zonder in opnieuw in maakbaarheid te vervallen?

Wat er die avond precies gaat gebeuren weten we nog niet. Het wordt in ieder geval verrassend.

Wanneer?

1 maart 2018

Waar?

(Kouwerzaal), munting gebouw, Ingang Grote Rozenstraat 2/1, Groningen

Inloop: 19:00 – 19:30

Inleiding: 19:30 – 20:30

Debat: 20:30 – 21:30

Schrijf je nu in

Uw voornaam (verplicht)

Uw achternaam (verplicht)

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe lezingen?
janee

Uw email (verplicht)

Menu