icoon

16 mei 2019

Levi van Dam over JIM

Op donderdag 16 mei organiseert het GAN een bijeenkomst met Levi van Dam die een prachtig proefschrift schreef over JIM. JIM is een nieuwe benadering waarbij professionals intensief samenwerken met een door Jongere Ingebrachte Mentor. Dit is een familielid of kennis die door de jongere wordt vertrouwd en die voor ouders en professionals functioneert als adviseur.

Uit onderzoek blijkt dat 80% van de jongeren een dergelijke natuurlijke mentor heeft en dat uithuisplaatsing in samenwerking met deze JIMs kan worden voorkomen. JIM brengt echter ook nieuwe vraagstukken met zich mee. Niet iedere ouder is blij met het – soms ongevraagde – advies van deze JIMs en het kan ook zorgen voor nieuwe spanningen in kwetsbare gezinssystemen. Hoe balanceer je als professional in dit krachtenveld en wat zijn de lessons learned uit (internationaal) onderzoek?

Meer weten over hoe JIM werkt? Kom dan naar deze avond voor jongeren, vrienden of familieleden van hen, hulpverleners, beleidsmakers bij gemeenten en onderzoekers uit de wereld van de jeugdhulp.

Wanneer?

16 mei 2019

Waar?

19.00 – 19.30 Inloop met koffie / thee
19.30 – 20.30 Een kort filmpje en daarna interviews met cliënten, familieleden en professionals

20.30 – 21.30 Debat en gedachtewisseling met de zaal
21.30 – onbekend Borrel in café De Minnaar

Plaats Zaal B.136 (Gadourekzaal), Bouman Gebouw
Ingang Grote Kruisstraat 2/1, Groningen

Schrijf je nu in

Uw voornaam (verplicht)

Uw achternaam (verplicht)

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe lezingen?
janee

Uw email (verplicht)

Menu