icoon

14 juni 2018

14 juni: Doorpraten over de film met Henk Reimert

Wat doet het met een kind om op te groeien onder de vleugels van Jeugdzorg? De film ‘Alicia’ liet weinig kijkers onberoerd, ook in Noord Nederland. Een eerste tehuis ziet nog waarom een kind boos is, bijvoorbeeld door het gebrek aan perspectief. Wanneer de problemen groeien en een opstandig kind steeds maar doorgeplaatst wordt, baseren volgende tehuizen het problematische gedrag vooral op lijvige rapporten.

Dat creëert meer woede en onveiligheid bij het kind en de situatie wordt zo erger en erger. ‘Alicia’ brengt aan het licht dat de instellingen zelf na vele doorplaatsingen niet meer overzien waar het gedrag van een kind vandaan komt. We bekijken fragmenten uit de film en praten er over door met Henk en de zaal. Wat is de betekenis van de film voor de wijze waarop de jeugdhulpverlening in Nederland werkt? Welke lessen kunnen er worden getrokken uit de film?

Op donderdag 14 juni organiseert het GAN een bijeenkomst met ex-jeugdzorg-directeur en mede-initiator van de film Alicia, Henk Reimert. Henk was directeur van de instelling waar Alicia in het begin van de film woonde. Een avond voor iedereen die zich in en buiten de universiteit betrokken voelt bij het wel en wee van opgroeiende kinderen.

Wanneer?

14 juni 2018

Waar?

Zaal B.0136 (Gadourekzaal). Ingang Grote Rozenstraat 31 te Groningen.

Inloop: 19:00 – 19:30

Inleiding: 19:30 – 20:30

Debat: 20:30 – 21:30

Schrijf je nu in

Uw voornaam (verplicht)

Uw achternaam (verplicht)

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe lezingen?
janee

Uw email (verplicht)

Menu